Waterpret

Waterpret

waterpret

Op warme dagen is er natuurlijk niets leuker voor de kinderen dan spelen met water, maar waar dien je op te letten?

Het is goed om kinderen al op vroege leeftijd aan water te laten wennen. Water kan kletteren of druppelen, stromen en spatten, gieten en sijpelen, plonzen en golven. Voor kinderen een erg populaire onderzoeksbron dus! Een emmer water en een zeef bieden tal van spelmogelijkheden die weer anders zijn dan een badje met een paar flesjes of een gieter met een dienblad. Kinderen kunnen hun vingers door het water laten gaan, spetteren en het water vanaf verschillende hoogtes laten stromen. De activiteiten zorgen voor veel plezier, maar het spelen met water werkt ook rustgevend dankzij de zintuigelijke ervaring. Wanneer wij bij Minerva Kids met water spelen is dit in de vorm van; o.a. onder de sproeier doorlopen, met de waterbak op tafel spelen, met een emmer en en spons en met waterballonnen.

Tip: Laat kinderen niet te lang in de zon spelen en smeer de kinderen vooraf in met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Zet waterspelletjes op in de schaduw en zorg dat er altijd toezicht is.

Natuurlijk is het ook heel leuk om met je kind te gaan zwemmen. Wanneer een baby de leeftijd van 3 maanden heeft bereikt, zijn weerstand hoger is en zichzelf goed op temperatuur kan houden is het heel fijn om met je kleintje te gaan zwemmen. Laat je kind zo jong mogelijk kennismaken met het water. Na negen maanden lang in water te hebben geleefd, voelt het voor een kind vertrouwd om te zwemmen. Snel weer oppakken, dus!

Wanneer je wilt gaan zwemmen/ waterspelletjes doen met je kind let dan op het volgende;
– denk aan zwemvleugels,
– denk aan zwemluiers,
– houd altijd toezicht, bedenk ook dat kinderen zelfs in laag water kunnen verdrinken,
– blijf bij kleine kinderen (<3 jaar) zo dichtbij dat je ze kan aanraken,
– als er meerdere volwassen zijn, spreek dan goed af wie er op je kind let. Ga er nooit zomaar vanuit dat iemand anders wel even oplet,
– laat je niet afleiden.

 

 

 

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s