Minerva Kids heeft aandacht voor verkeersveiligheid.

Minerva Kids heeft aandacht voor verkeersveiligheid.

verkeer

Wij besteden meerdere keren per jaar aandacht aan verkeersveiligheid, omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen zich al jong voorbereiden op een veilige deelname in het verkeer.

Hierbij houden we rekening met de leeftijd van het kind en de kenmerken die bij hun leeftijd passen.

Jonge kinderen ontwikkelen zich volop. Door hun leeftijd hebben ze een aantal eigenschappen, die doorwerken in de manier waarop ze waarnemen, reageren en leren in het verkeer.

Kinderen willen dolgraag de wereld leren kennen. Buiten is zoveel te beleven! Ouders houden vaak hun hart vast: ‘Als dat maar goed gaat…’ Want het verkeer is zo druk en kinderen zijn zo kwetsbaar. Gelukkig kunt u veel doen om uw kind voor te bereiden op veilige deelname aan het verkeer.

Hieronder per leeftijdscategorie een tip:

0 – 1 JAAR

Tip: Neem uw kind regelmatig mee in de buggy. Vertel wat er onderweg allemaal te zien en te horen is. Wijs dingen aan en benoem ze: auto, fiets, brommer. Let er op dat u zich aan de verkeersregels houdt: uw kind ziet meer dan u denkt

1 – 2 JAAR

Tip: Neem uw kind mee (voor)op de fiets en in de buggy en praat over wat er gebeurt op straat. Als uw kind los loopt, blijf er dan vlak achter en houd het goed in de gaten. Geef duidelijk aan wat wel en niet mag en leg uit waarom. Kijk het kind aan als u ‘nee’ zegt, lach daarbij niet en blijf consequent.

2 – 3 JAAR

Tip: Ga samen te voet of op de fiets op stap. Leg uit dat voetgangers op de stoep moeten blijven en dat de rijbaan er is voor auto’s en fietsers. Laat uw kind op bekende routes voorop lopen en de weg wijzen. Wees helder en consequent in de regels die u stelt. Zo weet uw kind waar het aan toe is en voorkomt u eindeloos gedoe over ‘wel of niet handje vast’ of ‘wel of niet de veiligheidsgordel om’. Beloon goed gedrag.

3 – 4 JAAR

Tip: Geef uw kind wat meer ruimte, maar blijf het goed in de gaten houden. Oefen met een paar eenvoudige verkeersregels: op de stoep lopen, stoppen bij de stoeprand, samen uitkijken voor het oversteken, wachten voor rood licht. Bedenk daarbij steeds dat uw kind minder ziet en hoort dan u. Geef uw kind een complimentje als het goed gaat. Let op dat u zich zelf altijd houdt aan de regels die u uw kind leert.

Minerva Kids heeft zich in 2015 gecertificeerd voor het verantwoordelijk opvoeden in het verkeer via Educatie Groen Licht. Voor meer informatie over Educatie Groen licht kunt u de volgende website bezoeken: https://www.edux.nl/diensten/keurmerk-groen-licht

Minerva Kids doet regelmatig uitstapjes met de kinderen. Minerva Kids voldoet hierbij aan alle eisen. Wilt u hier graag meer informatie over, bekijk dan ons protocol Verkeersveiligheid.

 

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s