Tanden poetsen bij kinderen…. Hoe pak je dat aan?

Tanden poetsen bij kinderen…. Hoe pak je dat aan?

baby-tandenpoetsen

Hoe pak je tanden poetsen aan bij je kind, hoe doe je het goed en hoe maak je er een dagelijks feestje van?

Kinderen kunnen tanden poetsen in het begin als niet prettig ervaren. Ze hebben geen idee waarvoor het dient en waarom je met een borstel in hun mond gaat. Er zijn een aantal tips om het tanden poetsen makkelijk en gebruikelijk te maken.

  • Poets de tanden van je kind elke dag. Zodra het eerste tandje er is, is het belangrijk dat je gelijk start met poetsen. Voorlopig is dan 1x op een dag poetsen voldoende, het liefst in de avond, omdat er dan de meeste bacteriën op zitten. Vanaf dat een kind 2 jaar wordt is het van belang 2 x op een dag te poetsen en dat je dan de 2 minuten regel aanhoudt die een tandarts altijd adviseert.
  • Zorg dat je in de avond met het kind voor het slapen gaan een avondritueel hebt waarvan tanden poetsen ook een onderdeel is. Zo weet het kind dat tanden poetsen er ook bij hoort. Lees bijvoorbeeld eerst een boekje voor en ga daarna met uw kind tanden poetsen. Of betrek de knuffel van het kind bij het tanden poetsen.
  • Soms kan het ook helpen om zelf ook je tanden te poetsen op het moment dat het kind zijn tanden moet poetsen. Zo ziet het kind dat papa en mama ook zijn/haar tanden poetsen.
  • Kies een leuke en zachte tandenborstel. Je kan je kind hier zelfs bij betrekken door hem/haar zelf een tandenborstel te laten pakken in de winkel. Ook kan het kind zelf zijn tandpasta uitzoeken.

Bij Minerva Kids hebben wij samen met de kinderen het tanden poetsen geoefend. We hebben dit leuk en aantrekkelijk gemaakt door de kinderen eerst de tanden van speelgoeddieren te laten poetsen.

tanden poetsen

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s