Borstvoeding op het kinderdagverblijf, hoe gaat en werkt dat eigenlijk?

Borstvoeding op het kinderdagverblijf, hoe gaat en werkt dat eigenlijk?

Hoe flexibel is Minerva Kids met borstvoeding? En wat zijn de regels omtrent het borstvoeding?

borst_fles_voeding

Minerva Kids is heel erg flexibel met betrekking tot borstvoeding. Ouders krijgen van ons de mogelijkheid om borstvoeding op Minerva Kids te geven aan hun kind. Als de moeder weer aan het werk gaat, maar nog wel borstvoeding geeft heb je het recht om je kind de eerste 9 levensmaanden zo vaak en zo lang als nodig mag borst voeden. Er geldt wel een maximum van een kwart van je werkdag of –dienst, en in overleg met je werkgever.

Minerva Kids geeft ouders dus ook echt de mogelijkheid om gebruik te maken van deze optie. Wij zorgen ervoor dat de ouders afgelegen en op een rustige plek de tijd krijgen om borstvoeding te geven. Ouders waarderen dit ontzettend en vinden het fijn deze mogelijkheid te krijgen bij Minerva Kids. Zelfs staan wij er open voor om contact op te nemen met de moeder wanneer het kind behoefte heeft aan de borstvoeding. Zo weet de ouder precies wanneer ze naar het kinderdagverblijf kan komen om de borstvoeding te geven.

Er is ook een mogelijkheid om de borstvoeding in een fles mee te geven en dat wij ervoor zorgen dat het kind op aanvraag de borstvoeding van ons krijgt. Daar zitten wel bepaalde regels aan verbonden, algemene regels en regels met betrekking tot borstvoeding en die zijn als volgt:

Borstvoeding algemeen

1. Borstvoeding mag maximaal 1 uur (inclusief het voeden) buiten de koelkast.
2. Bewaar geen borstvoeding in de deur van de koelkast. Door het open en dicht doen van de koelkast wisselt de temperatuur daar te vaak.
3. Ieder kind heeft een eigen fles en speen.
4. Ouders dienen flessen goed te reinigen/uit te koken. Groepsleidsters controleren dit voor gebruik van de fles op het KDV.
5. Zorg ervoor dat de ouders de flessen en de (borst)voeding goed merken met de naam van het kind en de datum. Controleer dit als je het overhandigd krijgt.
6. Borstvoeding wordt slechts 1 keer opgewarmd.
7. We spoelen de flessen na gebruik meteen schoon en leggen ze in het bakje van het kind. Onze eigen flessen laten we ondersteboven drogen op een schone theedoek. Op deze manier blijft er geen bodempje water (en dus bacteriën) in de fles staan.
8. Raak een schone speen, voor de voeding, nooit met handen aan, ook niet bij het bereiden van voeding.
9. Restjes borstvoeding worden weggegooid.
10. Spenen uitkoken na gebruik en bewaren in koelkast in aparte afgesloten bak.

Borstvoeding

1. De ouders leveren de borstvoeding altijd bevroren aan. Goed gemerkt met datum en naam. Wij nemen geen verse borstvoeding aan omdat wij niet kunnen controleren hoe vers dit feitelijk is, en hoe gekoeld dit getransporteerd is. Hierdoor zou een kind bij ons bedorven borstvoeding kunnen krijgen. Dit risico willen wij niet nemen, ouders tekenen een akkoord verklaring.
2. Ingevroren borstvoeding kun je in de vriezer maximaal 6 maanden bewaren.
3. Borstvoeding ontdooien we in de koelkast. Echter, als je ingevroren borstvoeding snel moet ontdooien, kun je deze het beste ontdooien door het onder warm kraanwater te houden.
4. Borstvoeding warmen we op door de voeding in warm kraan water te zetten.
5. Ontdooide borstvoeding bewaren wij maximaal tot het eind van de dag. Hierna wordt deze, uit voorzorg, weggegooid.

Indien de borstvoeding te warm wordt bij het opwarmen (boven 40 graden), loopt de kwaliteit snel achteruit. Indien de borstvoeding te warm wordt kan het gaan schiften en is dan voor consumptie niet meer geschikt.

Ontdooide borstvoeding, ziet er veelal anders uit dan “verse” borstvoeding. Schud de melk voorzichtig voor het gebruik. Als het onaangenaam gaat ruiken is het ook niet meer geschikt voor consumptie.

Minerva Kids is erg flexibel met betrekking tot borstvoeding. Als er nog vragen zijn, dan horen wij het graag.

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s