Zorg voor een veilige slaapomgeving.

Zorg voor een veilige slaapomgeving.

veilig-slapen

Hoe creëren de pedagogisch medewerkers een veilige slaapomgeving voor mijn kind?

Sommige kinderen slapen op het kinderdagverblijf. Dit is een volledig andere situatie als dat de kinderen thuis slapen. Het is een ander bed, een andere kamer en met meer kinderen. Kinderen kunnen hierdoor ook ander slaapgedrag vertonen dan thuis.

Pedagogisch medewerksters zorgen voor een sfeer van emotionele veiligheid. Wij, Minerva Kids, bieden de kinderen emotionele veiligheid door regelmatig toezicht te houden op de kinderen die op bed liggen. We laten aan de kinderen zien dat wij in de buurt zijn. We kijken regelmatig door het raam en lopen ook om de 15 minuten de slaapkamers binnen. De kinderen mogen hun eigen vertrouwde knuffel en speen mee naar bed nemen. De kinderen hebben een vast bed toegewezen gekregen bij Minerva Kids.

Daarnaast zorgen wij, pedagogisch medewerkers ervoor dat er een veilige en hygiënische omgeving is voor het kind. Er zitten een aantal regels aan verbonden, waar wij, Minerva Kids, de medewerksters op instrueren. Op deze manier hopen we de risico’s van slapen op het kinderdagverblijf zo veel mogelijk uit te sluiten.

Een babybedje moet in Nederland aan veiligheidseisen voldoen. Minerva Kids hanteert hiervoor de eisen van de Voedsel en Waren Autoriteiten. (zie ook http://www.vwa.nl) Hierin staan eisen mbt. Ventilatie, afstand tussen de spijlen en kwaliteit van het houtwerk en het matras duidelijk beschreven.

Wij, Minerva Kids creëren een veilige en hygiënische slaapomgeving voor het kind.

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s