Vies worden op het kinderdagverblijf.

Vies worden op het kinderdagverblijf.

Vies worden, modder.png

Mijn kind komt vies thuis van het kinderdagverblijf, wat nu?
Vind ik dit als ouder erg, of hoort het erbij?

Het blijft een lastig onderdeel waar vele ouders en pedagogisch medewerkers tegen aanlopen. Iedere kinderopvangorganisatie heeft zijn eigen visie met de kijk op vies worden.

Wij, Minerva Kids richten zich graag op de ontwikkeling van het kind. Vies worden is hier ook een onderdeel van. Kinderen krijgen bij Minerva Kids de kans om te kliederen zodat ze leren ontdekken. Wanneer je een kind hierin vrij laat kan het zich beter ontwikkelen. Leren is een proces, met plezier, onderzoeken en experimenteren. Door een kind te laten experimenteren doet hij/zij nieuwe ervaringen op.

Spelen met zand, water, klei, verf, scheerschuim en modder nodigt uit tot sensopathisch spel. Kinderen leren de wereld om hen heen onderzoeken en ervaren. Het is goed voor de sensomotorische ontwikkeling. Kinderen leren op deze manier zintuigelijke waarneming. Is het dan erg dat uw kind vies wordt?

Het is natuurlijk niet fijn als uw kind net nieuwe kleren heeft en de kleren dan gelijk vies worden. Wij willen jullie daarom ook graag als tip meegeven om uw kind naar het kinderdagverblijf nooit de nieuwste kleren aan te geven. Geef kleding aan of mee wat vies mag worden. Wil je graag het nieuwe setje kleren van uw kind laten zien, dan is dat natuurlijk mogelijk.

scheerschuim-handen-vies-worden

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s