Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

Waarom is lezen samen met uw kinderen zo belangrijk?

nationale-voorleesdagen

Voorlezen aan je kind is niet alleen gezellig, het is ook nog eens super goed voor de ontwikkeling. Wanneer je op vroege leeftijd begint met voorlezen, heeft je kind daar op latere leeftijd veel profijt van.

Hier nog een aantal punten op een rijtje waarom voorlezen zo belangrijk is.

  • Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Ze vinden het vaak leuk om samen met papa of mama plaatjes te bekijken en naar de bijbehorende verhaaltjes te luisteren. Ook vinden de kinderen het vaak leuk om hun eigen ervaring/fantasie te vertellen tijdens het verhaal. Dat maakt het voorlezen leuk. Het inspireert.
  • Door veel voor te lezen aan uw kinderen leren de kinderen de wereld te ontdekken. Het stimuleert inlevingsvermogen. Kinderen leren om andere mensen te begrijpen doordat kinderen in aanraking komen met nieuwe situaties uit het boek.
  • Voorlezen is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Het bevordert dus de ontwikkeling van een kind op zowel sociaal-emotioneel gebied als cognitief gebied.
  • Het plezier zit vaak in de herhaling. Van sommige prentenboeken krijgen kinderen maar geen genoeg. Bij de eerste keer voorlezen zijn ze geboeid. Bij de tweede keer zullen ze dingen herkennen, bij de volgende keren krijgen ze oog voor detail en ontdekken ze steeds weer iets nieuws in de plaatjes.
  • Kinderen die vroeg kennismaken met boeken blijken later taalvaardiger, lezen sneller en met meer plezier.

Bij Minerva Kids hebben wij ook regelmatig voorleesmomenten op een dag. Tijdens de Nationale voorleesdagen willen wij graag ouders vertellen waarom voorlezen zo belangrijk is. Woensdag 25 januari 2017 hebben wij ook een voorleesontbijt georganiseerd, waarbij alle kinderen in hun pyjama mochten komen. Natuurlijk waren ook alle leidsters in hun pyjama! Bekijk onze facebookpagina voor de leuke foto’s van het voorleesontbijt, pyjamafeest!

TIP: Vraag bij de bibliotheek gerust om advies. Zij kunnen u precies vertellen wat past bij uw kind met het oog op zijn of haar leeftijd en interesse.

boek-lezen-kids

Auteur: minervakids

Kinderopvang Minerva Kids is een kleinschalige kinderopvang wat gevestigd is op het bedrijventerrein Minervum in Breda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s